​TELTHÁ​Z!​

Boldogságóra szakmai nyílt nap

Zalaegerszeg | 2019. június 6.

15:00-18:00

Zalaegerszeg


Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola Liszt Ferenc Tagiskola

8900 Zalaegerszeg, Varkaus tér 1.

2019.június 6. 15:00-18:00

Regisztráció: 14.00-15.00 óra között

Jelentkezési határidő: május 31.

Sok szeretettel várunk téged:

Ha boldogságórát tartó pedagógusként szeretnél kapcsolatba kerülni a környékeden lévő boldogságórás közösséggel, szívesen megosztanád velük és velünk eddigi tapasztalataidat, illetve szeretnél inspirálódnál más pedagógusok történetei által.

Ha még nem ismered a programunkat, de szeretnél többet megtudni róla, illetve szívesen találkoznál olyan pedagógusokkal, akik már kipróbálták azt és saját élményű gyakorlati tapasztalatot szeretnél szerezni a boldogságórás módszertanról.

Ha szeretnél első kézből informálódni a pozitív pedagógia legújabb kutatási eredményeiről és a Boldogságóra program szakmai célkitűzéseiről.

A rendezvénysorozat 16 helyszínből áll, Zalaegerszegen a következő helyszínen és időpontban várunk titeket sok szeretettel:

Részvételi díj

Ha boldogságórát tartó pedagógus vagy, számodra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A boldogságórát nem tartó pedagógusok számára 1000 Ft adomány a belépődíj, amely a helyszínen fizetendő.

Programterv:

Prof. Dr. Oláh Attila

Az ELTE PPK vezetője és a Boldogságóra program tudományos szaktanácsadója

Mit üzen a pozitív pszichológia a pedagógiának?

A Boldogságóra program

A Boldogságóra program jelene és jövője

Boldogságóra Workshopok

A workshop elsősorban érdeklődő pedagógusoknak szól és egy boldogságóra felépítésébe ad betekintést játékos gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül

Interaktív műhelymunka

​Boldogságórás pedagógusok számára, ahol lehetőség nyílik együttgondolkodásra, tapasztalatmegosztásra a boldogságórákkal kapcsolatban

Akik a workshopokat és interaktív beszélgetéseket tartják:

​Panyi Katalin

tanító, drámapedagógus és boldogságóra tréner

Azért csatlakoztam a programhoz, mert pedagógusként, nevelőként nagyon nehéz helyzetbe kerültem, és megoldást kerestem. Amikor elkezdtem a boldogságórákat, azonnal tapasztalhattam a hatását magamon és a tanítványaimon.
Lenyűgözött a pozitív változás mértéke ilyen rövid időn belül. Nagy segítség volt számomra a kézikönyv és hanganyag, ami azonnal a rendelkezésemre állt. A következő tanév kezdetétől megalakítottam a szülők klubját, és sok értékes órát töltöttem a felnőttekkel is. Igen, persze, hogy időt és energiát igényel! Mint minden, amit teszünk. Erre áldozom a legszívesebben az időmet, mert cserébe több harmóniát, békét, mosolyt, szeretetet kapok és adhatok. Én így szeretek dolgozni.

​Dezső Anita

coach, tréner és tanár, a Boldogságóra program oszlopos tagja

A kezdetektől részt veszek a Boldogságóra program fejlesztésében, kivitelezésében, továbbá előadások és képzések megtartásában. Jelenleg az ELTE doktori iskolájában pozitív pszichológiával foglalkozom. A Boldogságóra program nekem rengeteg élményt, tanulást, energiát és szeretetet adott. A pozitív életszemlélet elsajátítása és megélése fordulópont volt az életemben és a program által csodálatos embereket, pedagógusokat ismerhettem meg.

​Csitári Nikoletta

stresszterapeuta

Egy éve hallottam először a Boldogságórákról. Azonnal „beleszerettem” . Felnőttekkel második éve foglalkozom a Boldogság Klubban és tapasztalom, milyen komoly pozitív változást lehet elérni a programmal. Stresszterapeutaként gyermekekkel is dolgozom. A Boldogságóra feladatait, relaxációs gyakorlatait imádják. Észrevétlenül oldódik bennük a stressz, egyre tudatosabbá és érzékenyebbé válnak környezetükre és önmagukra. Van két csodás Gyermekem, akik most 7 és 8 évesek. Elsősorban miattuk szerettem volna csatlakozni a programhoz. Fantasztikus dolog, hogy Kisfiam ovis csoportjában én tarthatom a  boldogságóra foglalkozásokat!

POZITIVITY társasjáték


A POZITIVITY játék segítségével egész nap játékos formában fejleszthetitek és alkalmazhatjátok a pozitív gondolkodást!

Ha még nem ismered a Boldogságóra programot:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! A tanév során minden hónapban egy-egy olyan témát járunk körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

​Bagdi Bella

​Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságóra program megálmodója

​​A boldogság szóról nekem a cselekvés jut az eszembe.


Boldogságot hozó cselekedetek boldog embereket teremtenek. Boldog emberek pedig boldog családokat, boldog gyerekeket, boldog közösségeket és boldog társadalmat hozhatnak létre.

​Prof. Dr. Bagdy Emőke

A Boldogságóra program fővédnöke és a Boldogságóra könyvek társszerzője

Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak

e-mail címünk

info@boldogsagora.hu