Boldogságóra szakmai nyílt nap

Szombathely | 2019. május 30.

15:00-18:00

Szombathely


Neumann János Általános Iskola

9700 Szombathely Losonc utca 1.

2019.május 30. 15:00-18:00

Regisztráció: 14.00-15.00 óra között

Jelentkezési határidő: május 29.

Sok szeretettel várunk téged:

Ha boldogságórát tartó pedagógusként szeretnél kapcsolatba kerülni a környékeden lévő boldogságórás közösséggel, szívesen megosztanád velük és velünk eddigi tapasztalataidat, illetve szeretnél inspirálódnál más pedagógusok történetei által.

Ha még nem ismered a programunkat, de szeretnél többet megtudni róla, illetve szívesen találkoznál olyan pedagógusokkal, akik már kipróbálták azt és saját élményű gyakorlati tapasztalatot szeretnél szerezni a boldogságórás módszertanról.

Ha szeretnél első kézből informálódni a pozitív pedagógia legújabb kutatási eredményeiről és a Boldogságóra program szakmai célkitűzéseiről.

A rendezvénysorozat 16 helyszínből áll, Szombathelyen a következő helyszínen és időpontban várunk titeket sok szeretettel:

Részvételi díj

Ha boldogságórát tartó pedagógus vagy, számodra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A boldogságórát nem tartó pedagógusok számára 1000 Ft adomány a belépődíj, amely a helyszínen fizetendő.

Programterv:

Prof. Dr. Oláh Attila

Az ELTE PPK vezetője és a Boldogságóra program tudományos szaktanácsadója

Mit üzen a pozitív pszichológia a pedagógiának?

A Boldogságóra program

A Boldogságóra program jelene és jövője

Boldogságóra Workshopok

A workshop elsősorban érdeklődő pedagógusoknak szól és egy boldogságóra felépítésébe ad betekintést játékos gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül

Interaktív műhelymunka

​Boldogságórás pedagógusok számára, ahol lehetőség nyílik együttgondolkodásra, tapasztalatmegosztásra a boldogságórákkal kapcsolatban

Akik a workshopokat és interaktív beszélgetéseket tartják:

​Panyi Katalin

tanító, drámapedagógus és boldogságóra tréner

Azért csatlakoztam a programhoz, mert pedagógusként, nevelőként nagyon nehéz helyzetbe kerültem, és megoldást kerestem. Amikor elkezdtem a boldogságórákat, azonnal tapasztalhattam a hatását magamon és a tanítványaimon.
Lenyűgözött a pozitív változás mértéke ilyen rövid időn belül. Nagy segítség volt számomra a kézikönyv és hanganyag, ami azonnal a rendelkezésemre állt. A következő tanév kezdetétől megalakítottam a szülők klubját, és sok értékes órát töltöttem a felnőttekkel is. Igen, persze, hogy időt és energiát igényel! Mint minden, amit teszünk. Erre áldozom a legszívesebben az időmet, mert cserébe több harmóniát, békét, mosolyt, szeretetet kapok és adhatok. Én így szeretek dolgozni.

​Dezső Anita

coach, tréner és tanár, a Boldogságóra program oszlopos tagja

A kezdetektől részt veszek a Boldogságóra program fejlesztésében, kivitelezésében, továbbá előadások és képzések megtartásában. Jelenleg az ELTE doktori iskolájában pozitív pszichológiával foglalkozom. A Boldogságóra program nekem rengeteg élményt, tanulást, energiát és szeretetet adott. A pozitív életszemlélet elsajátítása és megélése fordulópont volt az életemben és a program által csodálatos embereket, pedagógusokat ismerhettem meg.

​Stemler Mihály

tanító, mentálhigiénikus és boldogságóra tréner

Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk." Ernest Hemingway Amikor gyerekekkel vagy felnőttekkel dolgozom, tanítok, utána mindig azt nézem, hogy mit is látott meg belőlem, példát mutattam vagy
tanítottam „csak”? A boldogságórák és a „normál boldogórák”, amit a gyerekekkel töltök, mindig arra sarkalnak, hogy elgondolkoztassam és magot ültessek el bennük, ami egyszer kihajt és  sokszorozódig általunk, így boldoggá tegyem a gyerekeket, a szülőket, a kollégáimat és nem utolsó sorban magamat…

POZITIVITY társasjáték


A POZITIVITY játék segítségével egész nap játékos formában fejleszthetitek és alkalmazhatjátok a pozitív gondolkodást!

Regisztráció

3 egyszerű lépésben regisztrálhatsz:

1. Töltsd ki az űrlapot

2. Visszaigazolást küldünk

3. Várunk szeretettel a rendezvényen

Ha még nem ismered a Boldogságóra programot:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! A tanév során minden hónapban egy-egy olyan témát járunk körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

​Bagdi Bella

​Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságóra program megálmodója

​​A boldogság szóról nekem a cselekvés jut az eszembe.


Boldogságot hozó cselekedetek boldog embereket teremtenek. Boldog emberek pedig boldog családokat, boldog gyerekeket, boldog közösségeket és boldog társadalmat hozhatnak létre.

​Prof. Dr. Bagdy Emőke

A Boldogságóra program fővédnöke és a Boldogságóra könyvek társszerzője

Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak

e-mail címünk

info@boldogsagora.hu