​TELTHÁ​Z!​

Boldogságóra szakmai nyílt nap

Szolnok | 2019. április 25.

14:00-17:00

Szolnok


Szolnoki Tankerületi Központ

5000, Szolnok, Tiszaligeti stny. 14.

2019. április 25. 14:00-17:00

Regisztráció: 13.00-14.00 óra között

Sok szeretettel várunk téged:

Ha boldogságórát tartó pedagógusként szeretnél kapcsolatba kerülni a környékeden lévő boldogságórás közösséggel, szívesen megosztanád velük és velünk eddigi tapasztalataidat, illetve szeretnél inspirálódnál más pedagógusok történetei által.

Ha még nem ismered a programunkat, de szeretnél többet megtudni róla, illetve szívesen találkoznál olyan pedagógusokkal, akik már kipróbálták azt és saját élményű gyakorlati tapasztalatot szeretnél szerezni a boldogságórás módszertanról.

Ha szeretnél első kézből informálódni a pozitív pedagógia legújabb kutatási eredményeiről és a Boldogságóra program szakmai célkitűzéseiről.

A rendezvénysorozat 16 helyszínből áll, Szolnokon a következő helyszínen és időpontban várunk titeket sok szeretettel:

Részvételi díj

Ha boldogságórát tartó pedagógus vagy, számodra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A boldogságórát nem tartó pedagógusok számára 1000 Ft adomány a belépődíj, amely a helyszínen fizetendő.

Programterv:

Dr. Magyaródi Tímea

egyetemi adjunktus és az ELTE PPK tagja

A pozitív pszichológia és pedagógia kapcsolata

Bagdi Bella

​A Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke

A Boldogságóra program jelene és jövője

Boldogságóra Workshopok

Boldogságóra workshopok gyakorlatokkal, feladatokkal, játékokkal, beszélgetésekkel

Interaktív műhelymunka

Interaktív műhelymunka boldogságórás pedagógusok számára konzultációs lehetőséggel

Akik a workshopokat és interaktív beszélgetéseket tartják:

​Vatai Soma

intézményvezető-helyettes és boldogságóra tréner

"A Boldogságóra egy olyan kézzel fogható, igazi élményt- érzelem-katarzist adó, nem -formális pedagógiai gyakorlat az iskolák számára, mely nélkülözhetetlen a megváltozott társadalmi környezetben felnevelkedő új generáció sikeres életben való boldogulásuk érdekében. A program a pedagógus mentálhigiénéjén keresztül érinti meg a gyerekeket, így maga a felnőtt számára is fantasztikus élmény, az egyes témákkal való foglalatosság. Számos kutatás bizonyította a program hatékonyságát. Jómagam azért tartom fontosnak a mindennapi pedagógiai gyakorlatban történő alkalmazását, mert ez egy olyan eszköz, módszer, amellyel segíteni tudok a tanítványaim sikeres megküzdési stratégiáinak és érzelmi intelligenciájuk fejlesztésében."

​Barta Gabriella

tanító

"Tanítványaimmal a kapcsolatom jóval mélyebb és erősebb, az együtt megélt közös élmények hatására, mióta boldogságórákat tartok. A program sok gyereknek segít megfogalmazni, hogy mit jelent boldognak lenni. Tudatosan boldognak: a mindennapok jó és kevésbé jó perceit tudatosan megélni, ezekből a kellemes érzéseket elraktározni, mintegy útravalóként magukkal vinni. Így többen válhatnak kiegyensúlyozott felnőtté, akik ki tudják fejezni a hálájukat, képesek megküzdeni a nehézségekkel, reális célokat tudnak kitűzni, melyek eléréséért erőfeszítést vállalnak, és hajlandók jót cselekedni, pusztán azért, mert adni öröm. Ezért szeretem ezt a programot."

POZITIVITY társasjáték


A POZITIVITY játék segítségével egész nap játékos formában fejleszthetitek és alkalmazhatjátok a pozitív gondolkodást!

Ha még nem ismered a Boldogságóra programot:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! A tanév során minden hónapban egy-egy olyan témát járunk körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

​Bagdi Bella

​Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságóra program megálmodója

​​A boldogság szóról nekem a cselekvés jut az eszembe.


Boldogságot hozó cselekedetek boldog embereket teremtenek. Boldog emberek pedig boldog családokat, boldog gyerekeket, boldog közösségeket és boldog társadalmat hozhatnak létre.

​Prof. Dr. Bagdy Emőke

​A Boldogságóra program fővédnöke

Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak

e-mail címünk

info@boldogsagora.hu