Boldogságóra szakmai nyílt nap

Szeged | 2019. május 21.

15:00-18:00

Szeged


Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és AMI

6723 Szeged, Építő út 9.

2019.május 21. 15:00-18:00

Regisztráció: 14.00-15.00 óra között

Jelentkezési határidő: május 14.

Sok szeretettel várunk téged:

Ha boldogságórát tartó pedagógusként szeretnél kapcsolatba kerülni a környékeden lévő boldogságórás közösséggel, szívesen megosztanád velük és velünk eddigi tapasztalataidat, illetve szeretnél inspirálódnál más pedagógusok történetei által.

Ha még nem ismered a programunkat, de szeretnél többet megtudni róla, illetve szívesen találkoznál olyan pedagógusokkal, akik már kipróbálták azt és saját élményű gyakorlati tapasztalatot szeretnél szerezni a boldogságórás módszertanról.

Ha szeretnél első kézből informálódni a pozitív pedagógia legújabb kutatási eredményeiről és a Boldogságóra program szakmai célkitűzéseiről.

A rendezvénysorozat 16 helyszínből áll, Szegeden a következő helyszínen és időpontban várunk titeket sok szeretettel:

Részvételi díj

Ha boldogságórát tartó pedagógus vagy, számodra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A boldogságórát nem tartó pedagógusok számára 1000 Ft adomány a belépődíj, amely a helyszínen fizetendő.

Programterv:

Prof. Dr. Oláh Attila

Az ELTE PPK vezetője és a Boldogságóra program tudományos szaktanácsadója

Mit üzen a pozitív pszichológia a pedagógiának?

A Boldogságóra program

A Boldogságóra program jelene és jövője

Boldogságóra Workshopok

A workshop elsősorban érdeklődő pedagógusoknak szól és egy boldogságóra felépítésébe ad betekintést játékos gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül

Interaktív műhelymunka

​Boldogságórás pedagógusok számára, ahol lehetőség nyílik együttgondolkodásra, tapasztalatmegosztásra a boldogságórákkal kapcsolatban

Akik a workshopokat és interaktív beszélgetéseket tartják:

​Tóth Diána

magyar-történelem szakos tanár, boldogságóra tréner

Kiemelkedően fontosnak tartom, hogy a gyermekeket ne csak tanítsuk, hanem neveljük is. A boldogságórák megtartása során egyértelművé vált a számomra, hogy ez a jövő. A gyermekek érdeklődő, csillogó szemeiben megláttam azt, hogy milyen jelentőséggel bír ennek a rendkívüli tudásnak az átadása, ezért mélyen elköteleztem magam a program mellett. A tapasztalataimból adódóan úgy gondolom, hogy minél több szakemberrel, pedagógussal kell ezt a tudást megismertetni, megosztani.

​Dezső Anita

coach, tréner és tanár, a Boldogságóra program oszlopos tagja

A kezdetektől részt veszek a Boldogságóra program fejlesztésében, kivitelezésében, továbbá előadások és képzések megtartásában. Jelenleg az ELTE doktori iskolájában pozitív pszichológiával foglalkozom. A Boldogságóra program nekem rengeteg élményt, tanulást, energiát és szeretetet adott. A pozitív életszemlélet elsajátítása és megélése fordulópont volt az életemben és a program által csodálatos embereket, pedagógusokat ismerhettem meg.

​Varjuné Urbaniczki Edit

matematika - fizika szakos tanár, boldogságóra tréner

A Boldogságóra programmal Bagdi Bella egyik dalára véletlenül rátalálva kerültem kapcsolatba. Azóta is kedvencem a Minden rendben, rendben minden interneten megtalálható pár perces videója. Annyira megtetszett, hogy tudatosan kerestem a
dalait, utánanéztem és megtaláltam a programot. Elvégeztem a képzést, amely
fantasztikus élmény volt számomra és elkezdtem a gyerekekkel a programot. Amikor az alsósok boldogság tanárnéninek kezdtek szólítani - tudtam jó úton járok! Igyekszem tudatosan magam és családom életébe is beépíteni a boldogságot adó hálát, apró örömöket, megküzdési stratégiákat.

POZITIVITY társasjáték


A POZITIVITY játék segítségével egész nap játékos formában fejleszthetitek és alkalmazhatjátok a pozitív gondolkodást!

Regisztráció

3 egyszerű lépésben regisztrálhatsz:

1. Töltsd ki az űrlapot

2. Visszaigazolást küldünk

3. Várunk szeretettel a rendezvényen

Ha még nem ismered a Boldogságóra programot:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! A tanév során minden hónapban egy-egy olyan témát járunk körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

​Bagdi Bella

​Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságóra program megálmodója

​​A boldogság szóról nekem a cselekvés jut az eszembe.


Boldogságot hozó cselekedetek boldog embereket teremtenek. Boldog emberek pedig boldog családokat, boldog gyerekeket, boldog közösségeket és boldog társadalmat hozhatnak létre.

​Prof. Dr. Bagdy Emőke

A Boldogságóra program fővédnöke és a Boldogságóra könyvek társszerzője

Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak

e-mail címünk

info@boldogsagora.hu