​TELTHÁ​Z!​

Boldogságóra szakmai nyílt nap

Salgótarján | 2019. április 16.

15:00-18:00

Salgótarján


SÁI Kodály Zoltán Tagiskola

3100, Salgótarján, Mártírok útja 3.

2019. április 16. 15:00-18:00

Regisztráció: 14.00-15.00 óra között

Sok szeretettel várunk téged:

Ha boldogságórát tartó pedagógusként szeretnél kapcsolatba kerülni a környékeden lévő boldogságórás közösséggel, szívesen megosztanád velük és velünk eddigi tapasztalataidat, illetve szeretnél inspirálódnál más pedagógusok történetei által.

Ha még nem ismered a programunkat, de szeretnél többet megtudni róla, illetve szívesen találkoznál olyan pedagógusokkal, akik már kipróbálták azt és saját élményű gyakorlati tapasztalatot szeretnél szerezni a boldogságórás módszertanról.

Ha szeretnél első kézből informálódni a pozitív pedagógia legújabb kutatási eredményeiről és a Boldogságóra program szakmai célkitűzéseiről.

A rendezvénysorozat 16 helyszínből áll, Salgótarjánban a következő helyszínen és időpontban várunk titeket sok szeretettel:

Részvételi díj

Ha boldogságórát tartó pedagógus vagy, számodra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A boldogságórát nem tartó pedagógusok számára 1000 Ft adomány a belépődíj, amely a helyszínen fizetendő.

Programterv:

Dr. Magyaródi Tímea

egyetemi adjunktus és az ELTE PPK tagja

A pozitív pszichológia és pedagógia kapcsolata

A Boldogságóra program

A Boldogságóra program jelene és jövője

Boldogságóra Workshopok

Boldogságóra workshopok gyakorlatokkal, feladatokkal, játékokkal, beszélgetésekkel

Interaktív műhelymunka

Interaktív műhelymunka boldogságórás pedagógusok számára konzultációs lehetőséggel

Akik a workshopokat és interaktív beszélgetéseket tartják:

Hives Márta

tanító

"2016-ban csatlakoztunk a Boldogságóra programhoz - ma már az Örökös Boldog Iskola címet viselhetjük. A program számunkra: a jóllét gyakorlása. Általa egyszerre adhatunk és kaphatunk. Összevont alsó tagozatos kisiskolánkban a boldogságórákkal még komplexebbé vált a nevelő- oktató-fejlesztő munkánk: a gyermekek lelki egészsége is erősödött. Tanulás, játék, hagyományápolás, aktivitás, értékek, élmények, hála, jóság, pozitivitás, szeretet, egymás segítése, célok, megküzdési technikák, egészséges életmód, sport… együtt alkotják azt az erős fundamentumot, amelyre építhetjük tanulóink jövőjét, boldogulását."

Kalózné Gerendai Márta

magyar – dráma szakos tanár és boldogságóra tréner

"Tanított szakjaimból és személyiségemből fakadóan nagyon fontosnak tartom munkám során a tanulók érzelmi intelligenciafejlesztését.

 A Boldogságóra program és a Jobb Veled a Világ Alapítvány olyan módszertani eszköztárat biztosít mindenki számára, amely lehetővé teszi a tanulók könnyebb megismerését, hatékonyabb fejlesztését, és segíti kialakítani a gyerekek tudatosabb hozzáállását az élethez."

​Hényelné Pásztor Zita

Csécsei Gézengúz Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője

"A boldogságórák által a gyermekeknek lehetőségük nyílik a figyelemre, az odafigyelésre, a megértésre, az érzelmeknek a kifejtésére, megbeszélésére a boldogság összetevőinek a megtapasztalására és ez azért lenne jó, ha minél hamarabb akár már óvodás korban, is megtörténne, mert minél hamarabb szerzik meg ezeket a tapasztalatokat, annál hamarabb, tudják ezt a saját életükre, a mindennapjaikra rávetíteni. És amilyen tapasztalatokat szereznek, azok meghatározzák a jövőbeni életüket is. És majd a boldog gyerekekből, boldogabb felnőtteké válhatnak ez által.

POZITIVITY társasjáték


A POZITIVITY játék segítségével egész nap játékos formában fejleszthetitek és alkalmazhatjátok a pozitív gondolkodást!

Ha még nem ismered a Boldogságóra programot:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! A tanév során minden hónapban egy-egy olyan témát járunk körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

​Bagdi Bella

​Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságóra program megálmodója

​​A boldogság szóról nekem a cselekvés jut az eszembe.


Boldogságot hozó cselekedetek boldog embereket teremtenek. Boldog emberek pedig boldog családokat, boldog gyerekeket, boldog közösségeket és boldog társadalmat hozhatnak létre.

​Prof. Dr. Bagdy Emőke

​A Boldogságóra program fővédnöke

Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak

e-mail címünk

info@boldogsagora.hu