​TELTHÁ​Z!​

Boldogságóra szakmai nyílt nap

Pécs | 2019. április 8.

15:00-18:00

Pécs


Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium

7629, Pécs, Dobó István u. 35.

2019. április 8. 15:00-18:00

Regisztráció: 14.00-15.00 óra között

Jelentkezési határidő: április 1.

Sok szeretettel várunk téged:

Ha boldogságórát tartó pedagógusként szeretnél kapcsolatba kerülni a környékeden lévő boldogságórás közösséggel, szívesen megosztanád velük és velünk eddigi tapasztalataidat, illetve szeretnél inspirálódnál más pedagógusok történetei által.

Ha még nem ismered a programunkat, de szeretnél többet megtudni róla, illetve szívesen találkoznál olyan pedagógusokkal, akik már kipróbálták azt és saját élményű gyakorlati tapasztalatot szeretnél szerezni a boldogságórás módszertanról.

Ha szeretnél első kézből informálódni a pozitív pedagógia legújabb kutatási eredményeiről és a Boldogságóra program szakmai célkitűzéseiről.

A rendezvénysorozat 16 helyszínből áll, Pécsett a következő helyszínen és időpontban várunk titeket sok szeretettel:

Részvételi díj

Ha boldogságórát tartó pedagógus vagy, számodra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A boldogságórát nem tartó pedagógusok számára 1000 Ft adomány a belépődíj, amely a helyszínen fizetendő.

Programterv:

Prof. Dr. Oláh Attila

Az ELTE PPK vezetője és a Boldogságóra program tudományos szaktanácsadója

Mit üzen a pozitív pszichológia a pedagógiának?

A Boldogságóra program

A Boldogságóra program jelene és jövője

Boldogságóra Workshopok

Boldogságóra workshopok gyakorlatokkal, feladatokkal, játékokkal, beszélgetésekkel

Interaktív műhelymunka

Interaktív műhelymunka boldogságórás pedagógusok számára konzultációs lehetőséggel

Akik a workshopokat és interaktív beszélgetéseket tartják:

​Galambosiné Honfi Anita

magyar-ének
szakos tanár

Iskolámban jelenleg 9 osztályban tartok boldogságórákat. Életem eddigi legfontosabb munkájának tekintem a boldogságórák tartását- A tanult optimizmussal és tanult sikeresség gyakorlásával hozzájárulhatunk diákjaink és családjuk boldogabb, kiegyensúlyozottabb életéhez. Hiszek abban, hogy mindezzel egy jobb jövőt építünk.

​Dezső Anita

coach, tréner és tanár, a Boldogságóra program oszlopos tagja

"A kezdetektől részt veszek a Boldogságóra program fejlesztésében, kivitelezésében, továbbá előadások és képzések megtartásában. Jelenleg az ELTE doktori iskolájában pozitív pszichológiával foglalkozom.A Boldogságóra program nekem rengeteg élményt, tanulást, energiát és szeretetet adott. A pozitív életszemlélet elsajátítása és megélése fordulópont volt az  életemben és a program által csodálatos embereket, pedagógusokat ismerhettem meg."

​Dibuz-Pávics Judit

angol-olasz szakos középiskolai tanár

"Úgy gondolom, egy középiskola, illetve egy pedagógus eredményessége és kiválósága nem csak a diákok tanulmányi eredményeiben mérhető, hanem az intézmény és a pedagógus szellemiségének személyiségformáló erejében, illetve arra való képességében is, miszerint olyan fiatal felnőtteket engedjen útjukra az érettségi bizonyítvány megszerzése után, akik képesek boldogulni az életben, képességeiknek, erősségeiknek leginkább megfelelő hivatást találnak, illetve elsajátítják azokat a kompetenciákat, amelyek hozzásegítik őket az önkiteljesedéshez. Ehhez nyújt kiváló segítséget a Boldogságóra Program, melyre véleményem szerint, egyre inkább szükség lenne minél több intézményben."

POZITIVITY társasjáték


A POZITIVITY játék segítségével egész nap játékos formában fejleszthetitek és alkalmazhatjátok a pozitív gondolkodást!

Ha még nem ismered a Boldogságóra programot:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! A tanév során minden hónapban egy-egy olyan témát járunk körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

​Bagdi Bella

​Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságóra program megálmodója

​​A boldogság szóról nekem a cselekvés jut az eszembe.


Boldogságot hozó cselekedetek boldog embereket teremtenek. Boldog emberek pedig boldog családokat, boldog gyerekeket, boldog közösségeket és boldog társadalmat hozhatnak létre.

​Prof. Dr. Bagdy Emőke

​A Boldogságóra program fővédnöke

Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak

e-mail címünk

info@boldogsagora.hu