​TELTHÁ​Z!​

Boldogságóra szakmai nyílt nap

Debrecen | 2019. május 9.

15:00-18:00

Debrecen


Árpád Vezér Általános Iskola

4032, Debrecen, Böszörményi út 150.

2019.május 9. 15:00-18:00

Regisztráció: 14.00-15.00 óra között

Sok szeretettel várunk téged:

Ha boldogságórát tartó pedagógusként szeretnél kapcsolatba kerülni a környékeden lévő boldogságórás közösséggel, szívesen megosztanád velük és velünk eddigi tapasztalataidat, illetve szeretnél inspirálódnál más pedagógusok történetei által.

Ha még nem ismered a programunkat, de szeretnél többet megtudni róla, illetve szívesen találkoznál olyan pedagógusokkal, akik már kipróbálták azt és saját élményű gyakorlati tapasztalatot szeretnél szerezni a boldogságórás módszertanról.

Ha szeretnél első kézből informálódni a pozitív pedagógia legújabb kutatási eredményeiről és a Boldogságóra program szakmai célkitűzéseiről.

A rendezvénysorozat 16 helyszínből áll, Debrecenben a következő helyszínen és időpontban várunk titeket sok szeretettel:

Részvételi díj

Ha boldogságórát tartó pedagógus vagy, számodra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A boldogságórát nem tartó pedagógusok számára 1000 Ft adomány a belépődíj, amely a helyszínen fizetendő.

Programterv:

Prof. Dr. Oláh Attila

Az ELTE PPK vezetője és a Boldogságóra program tudományos szaktanácsadója

Mit üzen a pozitív pszichológia a pedagógiának?

A Boldogságóra program

A Boldogságóra program jelene és jövője

Boldogságóra Workshopok

A workshop elsősorban érdeklődő pedagógusoknak szól és egy boldogságóra felépítésébe ad betekintést játékos gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül

Interaktív műhelymunka

​Boldogságórás pedagógusok számára, ahol lehetőség nyílik együttgondolkodásra, tapasztalatmegosztásra a boldogságórákkal kapcsolatban

Akik a workshopokat és interaktív beszélgetéseket tartják:

​Dombi Imréné Mariann

tanító, boldogságóra tréner

Milyen egy jó iskola, ahol jó tanulni és jó tanítani? Ebben az iskolában az értelmi képességek fejlesztése mellett nagy hangsúlyt kap az érzelmi intelligencia fejlesztése. A boldogságórákat bensőséges hangulat, érzelmi biztonság, szeretetteljes légkör jellemzi, ahol meg lehet pihenni, befelé lehet figyelni. A boldogságfokozó technikák és megküzdési stratégiák megismerése olyan lelki táplálék, mely életre szóló nyomot hagy gyerekben és pedagógusban egyaránt. A „boldogságórások” a környezetükben élő emberekkel úgy bánnak, ahogy azt másoktól is elvárják: szeretettel. Pedagógiai gyakorlatom mottója: „A gyerek akkor lesz jó, ha boldog.” (Oscar Wilde)

Tabajdi Éva

klinikai gyermek szakpszichológus és óvodapedagógus

A boldogságóra lehetőséget nyit arra, hogy a gyermekek kifejezhessék érzéseiket, miközben fejlődik kommunikációs készségük, konfliktusmegoldásuk, társas kapcsolatuk. Tapasztalataim szerint élvezik a gyerekek az órákat, mert megtanulnak egymáshoz szeretettel és tisztelettel fordulni, nyugodtabbak és kedvesebbek, türelmesebbek egymással. Örömmel vettem részt az óvodások Boldogságóra könyvének megírásában társszerzőként és vettem részt a Pozitivity társasjáték fejlesztésében. Mindez lehetővé teszi, hogy a gyermekek megéljék a következőket: „Megnyílunk mindannyian egymás felé. Utána sokkal könnyebb minden. Reményt ad minden nehézségem és szomorúságom után is. A szívem megkönnyebbül, és egy új lap nyílik előttem.” Ezért érdemes Boldogságórákat tartani!

Bezzeg Andrea

óvodapedagógus és mentálhigiénés szakember

A Boldogságórák témái sokoldalúan feldolgozhatóak az óvodás korosztályban. A gyermekek felfedezik az élet apró örömeit, megfogalmazzák a gondolataikat, segítik egymást és jó érzéssel gondolnak a hálára. Felelősségünk van abban, hogy a gyermekek érzelmi tarisznyája minél több örömöt, kedvességet, kreativitást, pozitív életszemléletet, szeretetet, megküzdési stratégiát tartalmazzon, hogy azt életük bármely szakaszában elővehessék. Hálás vagyok, hogy társszerzőként vehettem részt az óvodai kézikönyv és munkafüzet megjelenésében. Öröm számomra, hogy az általam írt mesékkel még közelebb kerülhetek a gyermekekhez és a felnőttekhez egyaránt. Köszönöm a Jobb Veled a Világ Alapítvány bizalmát és azt, hogy ennek az értékes csapatnak a részese lehetek.

POZITIVITY társasjáték


A POZITIVITY játék segítségével egész nap játékos formában fejleszthetitek és alkalmazhatjátok a pozitív gondolkodást!

Ha még nem ismered a Boldogságóra programot:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! A tanév során minden hónapban egy-egy olyan témát járunk körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

​Bagdi Bella

​Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságóra program megálmodója

​​A boldogság szóról nekem a cselekvés jut az eszembe.


Boldogságot hozó cselekedetek boldog embereket teremtenek. Boldog emberek pedig boldog családokat, boldog gyerekeket, boldog közösségeket és boldog társadalmat hozhatnak létre.

​Prof. Dr. Bagdy Emőke

A Boldogságóra program fővédnöke és a Boldogságóra könyvek társszerzője

Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak

e-mail címünk

info@boldogsagora.hu