Boldogságóra szakmai nyílt nap

Csömör | 2019. május 27.

15:00-18:00

Csömör


Petőfi Sándor Művelődési Ház

2141, Csömör, Vörösmarty u. 1.

2019.május 27. 15:00-18:00

Regisztráció: 14.00-15.00 óra között

Jelentkezési határidő: május 27.

Sok szeretettel várunk téged:

Ha boldogságórát tartó pedagógusként szeretnél kapcsolatba kerülni a környékeden lévő boldogságórás közösséggel, szívesen megosztanád velük és velünk eddigi tapasztalataidat, illetve szeretnél inspirálódnál más pedagógusok történetei által.

Ha még nem ismered a programunkat, de szeretnél többet megtudni róla, illetve szívesen találkoznál olyan pedagógusokkal, akik már kipróbálták azt és saját élményű gyakorlati tapasztalatot szeretnél szerezni a boldogságórás módszertanról.

Ha szeretnél első kézből informálódni a pozitív pedagógia legújabb kutatási eredményeiről és a Boldogságóra program szakmai célkitűzéseiről.

A rendezvénysorozat 16 helyszínből áll, Csömörön a következő helyszínen és időpontban várunk titeket sok szeretettel:

Részvételi díj

Ha boldogságórát tartó pedagógus vagy, számodra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A boldogságórát nem tartó pedagógusok számára 1000 Ft adomány a belépődíj, amely a helyszínen fizetendő.

Programterv:

Prof. Dr. Oláh Attila

Az ELTE PPK vezetője és a Boldogságóra program tudományos szaktanácsadója

Mit üzen a pozitív pszichológia a pedagógiának?

A Boldogságóra program

A Boldogságóra program jelene és jövője

Boldogságóra Workshopok *

A workshop elsősorban érdeklődő pedagógusoknak szól és egy boldogságóra felépítésébe ad betekintést játékos gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül

Interaktív műhelymunka *

Boldogságórás pedagógusok számára, ahol lehetőség nyílik együttgondolkodásra, tapasztalatmegosztásra a boldogságórákkal kapcsolatban

* A résztvevők létszáma a műhelymunkán és a workshopon korlátozott, így a részvételi szándékot a regisztrációnál kérjük előre jelezni.

Akik a workshopokat és interaktív beszélgetéseket tartják:

​Bessenyei Krisztina

pszichológus, tréner, tanár

Örömmel és lelkesedéssel tölt el, hogy részt vehetek egy olyan nagyszerű programban, ami tudományosan megalapozott, azonnali lelki feltöltődést ad; és hosszabb távon elősegíti, hogy boldogságra képes, optimista gyermekeket neveljünk-növeljünk közösen. Pszichológusként és édesanyaként egyaránt szívügyemnek tekintem a Boldogságórák gyakorlatának széleskörű megismertetését és bevezetését. Tapasztalom és hiszem, hogy a boldogságfokozó technikák beépítése a mindennapi életünkbe önmagunknak adott ajándék: ölelés a léleknek.

​Szabó Márta

boldogságórás tanító néni

Bellával az első találkozásunk olyan hatással volt rám, hogy rohantam haza, és másnap saját kezemmel írtam rá minden gyermek füzetére, hogy: Marci, Jobb veled a Világ! Ricsi, Jobb Veled a Világ! … A gyerekektől hálából különösen szép ajándékot kaptam. Az első évben eltűnt a verbális agresszió, a másodikban már nem is verekedtek, és játszottunk, és tanultuk a leckéket, közben ültünk a szőnyegen és sokat beszélgettünk, és még többet öleltük egymást, ez utóbbi olyan természetes lett, mint a levegő… Nem tudom, mikor történt meg a váltás, de úgy emlékszem, hogy olyan volt, mint amikor a télből tavasz lesz. Nem is vettük észre, és egyszer csak rácsodálkoztunk, valahogy megjavultunk mindannyian.

POZITIVITY társasjáték


A POZITIVITY játék segítségével egész nap játékos formában fejleszthetitek és alkalmazhatjátok a pozitív gondolkodást!

Regisztráció

3 egyszerű lépésben regisztrálhatsz:

1. Töltsd ki az űrlapot

2. Visszaigazolást küldünk

3. Várunk szeretettel a rendezvényen

Ha még nem ismered a Boldogságóra programot:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! A tanév során minden hónapban egy-egy olyan témát járunk körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

​Bagdi Bella

​Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságóra program megálmodója

​​A boldogság szóról nekem a cselekvés jut az eszembe.


Boldogságot hozó cselekedetek boldog embereket teremtenek. Boldog emberek pedig boldog családokat, boldog gyerekeket, boldog közösségeket és boldog társadalmat hozhatnak létre.

​Prof. Dr. Bagdy Emőke

A Boldogságóra program fővédnöke és a Boldogságóra könyvek társszerzője

Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak

e-mail címünk

info@boldogsagora.hu