​TELTHÁ​Z!​

Boldogságóra szakmai nyílt nap

Békéscsaba | 2019. április 11.

15:00-18:00

Békéscsaba


Erzsébethelyi Általános Iskola

5600, Békéscsaba, Madách u. 2.

2019. április 11. 15:00-18:00

Regisztráció: 14.00-15.00 óra között

Jelentkezési határidő: április 5.

Sok szeretettel várunk téged:

Ha boldogságórát tartó pedagógusként szeretnél kapcsolatba kerülni a környékeden lévő boldogságórás közösséggel, szívesen megosztanád velük és velünk eddigi tapasztalataidat, illetve szeretnél inspirálódnál más pedagógusok történetei által.

Ha még nem ismered a programunkat, de szeretnél többet megtudni róla, illetve szívesen találkoznál olyan pedagógusokkal, akik már kipróbálták azt és saját élményű gyakorlati tapasztalatot szeretnél szerezni a boldogságórás módszertanról.

Ha szeretnél első kézből informálódni a pozitív pedagógia legújabb kutatási eredményeiről és a Boldogságóra program szakmai célkitűzéseiről.

A rendezvénysorozat 16 helyszínből áll, Békéscsabán a következő helyszínen és időpontban várunk titeket sok szeretettel:

Részvételi díj

Ha boldogságórát tartó pedagógus vagy, számodra a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A boldogságórát nem tartó pedagógusok számára 1000 Ft adomány a belépődíj, amely a helyszínen fizetendő.

Programterv:

Prof. Dr. Oláh Attila

Az ELTE PPK vezetője és a Boldogságóra program tudományos szaktanácsadója

Mit üzen a pozitív pszichológia a pedagógiának?

A Boldogságóra program

A Boldogságóra program jelene és jövője

Boldogságóra Workshopok

Boldogságóra workshopok gyakorlatokkal, feladatokkal, játékokkal, beszélgetésekkel

Interaktív műhelymunka

Interaktív műhelymunka boldogságórás pedagógusok számára konzultációs lehetőséggel

Akik a workshopokat és interaktív beszélgetéseket tartják:

​Lőrinczné Hrabovszki Márta

tanító - Erzsébethelyi Általános Iskola, Békéscsaba

"Mindig fontosnak tartottam az érzelmi intelligencia fejlesztését, és a Boldogságóra Programban megtaláltam azt a teljes, átfogó rendszert, amely segít nekem ebben a munkában. Érzékelem a szülők felől is, hogy szükségesnek érzik az ez irányú foglalkozásokat gyermekük boldogabb jövője érdekében.  Mindamellett pedig örömmel tölt el, hogy olyan csapathoz tartozhatom, akik megoldásokat és nem kifogásokat keresnek, és sokat tesznek azért, hogy tanítványaik kiegyensúlyozott, magabiztos, célokkal és hittel teli
emberek legyenek, akik képesek szép jövőt építeni."

​Tóth Diána

magyar-történelem szakos tanár, boldogságóra tréner

"Kiemelkedően fontosnak tartom, hogy a gyermekeket ne csak tanítsuk, hanem
neveljük is. A boldogságórák megtartása során egyértelművé vált a számomra, hogy ez a jövő. A gyermekek érdeklődő, csillogó szemeiben megláttam azt, hogy milyen jelentőséggel bír ennek a rendkívüli tudásnak az átadása, ezért mélyen elköteleztem magam a program mellett. A tapasztalataimból adódóan úgy gondolom, hogy minél több szakemberrel, pedagógussal kell ezt a tudást megismertetni, megosztani."

​Varjuné Urbaniczki Edit

matematika - fizika szakos tanár, boldogságóra tréner

"Boldogságóra programmal Bagdi Bella egyik dalára véletlenül rátalálva kerültem kapcsolatba. Azóta is kedvencem a Minden rendben, rendben minden interneten megtalálható pár perces videója. Annyira megtetszett, hogy tudatosan kerestem a dalait, utánanéztem és megtaláltam a programot. Elvégeztem a képzést, amely
fantasztikus élmény volt számomra és elkezdtem a gyerekekkel a programot. Amikor az alsósok boldogság tanárnéninek kezdtek szólítani - tudtam jó úton járok! Igyekszem tudatosan magam és családom életébe is beépíteni a boldogságot adó hálát, apró örömöket, megküzdési stratégiákat."

POZITIVITY társasjáték


A POZITIVITY játék segítségével egész nap játékos formában fejleszthetitek és alkalmazhatjátok a pozitív gondolkodást!

Ha még nem ismered a Boldogságóra programot:

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! A tanév során minden hónapban egy-egy olyan témát járunk körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

​Bagdi Bella

​Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és a Boldogságóra program megálmodója

​​A boldogság szóról nekem a cselekvés jut az eszembe.


Boldogságot hozó cselekedetek boldog embereket teremtenek. Boldog emberek pedig boldog családokat, boldog gyerekeket, boldog közösségeket és boldog társadalmat hozhatnak létre.

​Prof. Dr. Bagdy Emőke

​A Boldogságóra program fővédnöke

Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak

e-mail címünk

info@boldogsagora.hu